L 109 Lov om ændring af forskellige skattelove. Konsekvensændringer i forbindelse med beskatning af fonde, visse foreninger og institutter m.v.).

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel (KF)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 146 af 19-03-1986
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Loven, som er en del af skattereformen, er en konsekvens af lov om beskatning af fonde, visse foreninger og institutter m.v., se nærmest foregående sag.

Af hensyn til overskueligheden er udvidelsen af beskatningen af fonde, visse foreninger og institutter m.v. optaget i en selvstændig lov i stedet for at indsætte disse nye regler i den eksisterende selskabsskattelov. Dette nødvendiggør konsekvensændringer i selskabsskatteloven samt i lov om kommunal indkomstskat.

Loven skal have virkning fra og med indkomstskatteåret 1987, dvs. samtidig med lov om beskatning af fonde, visse foreninger og institutter m.v.

Lovforslaget kom til 1. behandling sammen med en række øvrige lovforslag vedrørende skattereformen, se de 3 nærmest foranstående sager og A. I. nr. 98, 103, 112 og 152.

Loven fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af en række ændringsforslag stillet af ministeren for skatter og afgifter.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 80 stemmer (S, KF, V, RV, CD og KrF) mod 3 (FP); 15 (SF og VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Hans Hækkerup (S), Hagen Hagensen (KF), Anders Fogh Rasmussen (V), Jens Thoft (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Helge Dohrmann (FP) og Arne Bjerregaard (KrF)