L 56 Forslag til lov om ændring af lov om skattefri virksomhedsomdannelse.

(Begrænsning af adgangen til at overføre ubenyttede investeringsfondshenlæggelser m.v.).

Af: Jens Thoft (SF) , Kjeld Rahbæk Møller (SF) , Ruth Olsen (SF) og Ebba Strange (SF)
Samling: 1984-85
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Lovforslaget indeholder en tilføjelse til bestemmelsen om, at virksomhedsejeren ved virksomhedsomdannelse kan overføre ubenyttede investeringsfondshenlæggelser.

Det foreslås for det første, at en skatteyder ikke kan overføre ubenyttede investeringsfondshenlæggelser, når henlæggelsen er foretaget, før den omdannede virksomhed blev anskaffet eller etableret.

Endvidere foreslås, at det selskab, der efter den skattefrie virksomhedsomdannelse har overtaget investeringsfondshenlæggelserne fra stifteren, ikke kan bruge dennes henlæggelser til forlods afskrivning på aktiver, der erhverves fra stifteren, som i sin tid har foretaget og fratrukket henlæggelsen.

For at undgå omgåelse ved stråmandshandler o.lign. foreslås bestemmelsen at omfatte både direkte køb af stifteren og køb af aktiver, der tidligere har været ejet af stifteren.

Lovforslaget blev fremsat og kom til 1. behandling sammen med forslag til om ændring af lov om investeringsfonds. (Begrænsning af adgangen til forlods afskrivning på aktiver erhvervet ved overdragelse mellem en person og et selskab m.v.). (Se nærmest følgende sag).

Ved 1. behandling fik lovforslagene tilsagn om positiv udvalgsbehandling af ordførerne for S og RV. De øvrige partiers ordførere afviste lovforslagene.

Skatte- og afgiftsudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Bernhardt Tastesen (S), Hagen Hagensen (KF), Anders Fogh Rasmussen (V), Jens Thoft (SF), Aase Olesen (RV) og Pia Kjærsgaard (FP)