L 56 Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond.

Af: Industriminister Erling Jensen (S) Industriminister og Erling Jensen (S)
Samling: 1981-82 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 88 af 17-03-1982
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Loven indebærer alene, at morarenten forhøjes fra 1 pct. til 1,3 pct. i månedlig rente, når registrerede rejsebureauer ikke rettidigt indbetaler garantibidrag til fonden, samt en forhøjelse fra 100.000 kr. til 200.000 kr. af den garanti, som hvert enkelt rejsebureau skal stille for at blive registreret.

Ifølge § 19 i lov nr. 150 af 10. april 1979 om en rejsegarantifond skal der i folketingsåret 1981-82 fremsættes forslag for folketinget om revision af loven.

Nærværende lovforslag er, bortset fra ændret ikrafttrædelsesdato og konsekvensændringer heraf, identisk med et tilsvarende fremsat lovforslag i folketingsårets 1. samling (se første samling A.II. nr. 18).

I rejsegarantifondens årsberetning ligesom i rigsrevisionens beretning af 15. juni 1981 til statsrevisorerne om rejsegarantifondens økonomi og administration i fondens første 2 regnskabsår 1979 og 1980 er der givet udtryk for den opfattelse, at loven har virket hensigtsmæssigt og i overensstemmelse med dens intentioner. Rigsrevisionens beretning er den 24. november 1981 fremsendt til folketinget af statsrevisorerne.

På baggrund af disse beretninger er der alene stillet forslag om mindre justeringer af loven.

I udvalgets betænkning indstillede et flertal (S, V, SF og RV) lovforslaget til vedtagelse, et mindretal (KF og FP) indstillede forslaget til forkastelse ved 3. behandling med bemærkning om, at loven om rejsegarantifond sikrer forbrugerne dårligt og bør erstattes af en forsikringsordning. Et andet mindretal (CD) indstillede lovforslaget til vedtagelse med et ændringsforslag om at undtage de rejsebureauer, der alene arrangerer busrejser i Europa, fra forhøjelsen af garantibeløbet til fonden.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 100 stemmer mod 29 (KF, FP og KrF).
Partiernes ordførere
Mette Groes (S), Bernt Johan Collet (KF), Svend Heiselberg (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), John Lawaetz (FP), Carl Hahn (CD), Janne Normann (RV) og Arne Bjerregaard (KrF)