L 93 Lov om ændring af lov om børnetilskud og andre familieydelser og om ændring af lov om inddrivelse af underholdsbidrag.

(Socialindkomst og betingelserne for forskudsvis udbetaling af børnebidrag m.v.).

Af: Socialminister Ritt Bjerregaard (S)
Samling: 1980-81
Status: Stadfæstet
Lov nr. 55 af 18-02-1981
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Loven er fortrinsvis en konsekvens af det samtidig vedtagne forslag til lov om ændring af lov om socialindkomst. (Medregning af arbejdsgiveradministrerede pensionsbidrag og udeladelse af fradrag for visse afskrivninger m.v.), se nærmest foranstående sag.

Loven indeholder derudover regler, der særligt tager sigte på en administrativ omlægning af lovens kapitel 6 om forskudsvis udbetaling af bidrag til et barns underhold, således at udbetaling ikke længere er betinget af en begæring fra den bidragsberettigede for hver enkelt udbetaling.

Endvidere er rådighedsbeløbet til ungdomsydelse nedsat med 15 mill. kr. årligt i forhold til det i 1981 fastsatte rådighedsbeløb på 293 mill. kr.

Lovforslaget blev vedtaget med 82 stemmer (S, RV, CD, KrF, Flygaard (DR), Mølgaard (DR) og Lis Starcke (DR)) mod 70 (V, KF, FP, SF, VS og Alfred Hansen (DR)).
Partiernes ordførere
Erik Brünnich Smith (S), Peter Brixtofte (V), Ole Pilgaard Andersen (FP), Agnete Laustsen (KF), Birthe Nielsen (SF), Aase Olesen (RV), Keld Albrechtsen (VS) og Ole Flygaard (DR)