L 189 Lov om ændring af lov om stempelafgift.

(Nedsættelse af afgiften for høstpantebreve).

Af: Minister for skatter og afgifter Mogens Lykketoft (S)
Samling: 1980-81
Status: Stadfæstet
Lov nr. 158 af 10-04-1981
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Med loven nedsættes stempelafgiften for høstpantebreve på 15 promille til 3 promille. Herved opnås overensstemmelse med den stempelafgift, som gælder for gældsbreve. Loven er et led i regeringens erhvervspolitiske foranstaltninger til støtte for landbruget.

I udvalgets betænkning stillede ministeren for skatter og afgifter et ændringsforslag, der gik ud på, at stempelafgiftsnedsættelsen fik virkning for alle høstpantebreve med pant i 1981-høsten, der var udstedt den 1. december 1980 eller senere. Dette ændringsforslag blev vedtaget. Ændringsforslag fra V, KF og FP om stempelfrihed for høstpantebreve og pantebreve om belåning af salgsafgrøder blev forkastet.

1. behandling af lovforslaget skete sammen med forslag til lov om ændring af lov om stempelafgift (af Ivar Hansen (V), Christophersen (V), Henrik Toft (V), Grove (KF), Hagen Hagensen (KF) og Poul Schlüter (KF). (Se A.I., nr. 60).

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 124 stemmer.
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Anders Christian Poulsen (V), Mogens Glistrup (FP), Lars P. Gammelgaard (KF), Ole Kalnæs (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Niels Bollmann (CD), Arne Bjerregaard (KrF), Preben Wilhjelm (VS) og Ole Flygaard (DR)