B 33 Forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af de midlertidige hastighedsgrænser

Samling: 1980-81
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Beslutningsforslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen med øjeblikkelig virkning at ophæve de ved regeringsbeslutning den 15. marts 1979 indførte midlertidige hastighedsgrænser på motor- og landeveje, idet hastighedsgrænserne ikke kan indføres med hjemmel i lov om forsyningsmæssige foranstaltninger.«

Under 1. behandling anførte energiministeren, at regeringen fortsat fandt den internationale olieforsyningssituation så usikker, at den omhandlede bekendtgørelse ikke kunne ophæves. Ministeren henviste endvidere til det af justitsministeren fremsatte forslag til lov om ændring af færdselsloven, hvori de midlertidige hastighedsgrænser blev foreslået gjort permanente (se A.I., nr. 68). På denne baggrund kunne regeringen ikke medvirke til gennemførelse af forslaget. Mange ordførere kom ind på spørgsmålet, om det var rimeligt, at hjemmelen til de fastsatte hastighedsgrænser så længe skulle findes i loven om forsyningsmæssige foranstaltninger.

Retsudvalget afgav ikke betænkning over beslutningsforslaget.
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Bjørn Elmquist (V), Uffe Thorndahl (FP), Annelise Gotfredsen (KF), Aase Olesen (RV), Niels Bollmann (CD), Poul H. Møller (KrF) og Lis Starcke (DR)