L 26 Lov om ændring af forskellige skattelove m.m.

(Ændringer som følge af den grønlandske landstingslov nr. 5 af 19. maj 1979 om indkomstskat).

Af: Minister for skatter og afgifter Karl Hjortnæs (S)
Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 517 af 21-12-1979
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Ved loven tilpasses kildeskattelovens, sømandsskattelovens og ligningslovens bestemmelser til den af det grønlandske landsting den 19. maj 1979 vedtagne landstingslov nr. 5 om indkomstskat. Med virkning fra 1. januar 1980 overføres indkomstbeskatningen i Grønland til Grønlands hjemmestyre.

Om baggrunden for lovforslaget oplyste ministeren for skatter og afgifter bl.a. følgende ved den skriftlige fremsættelse:

»Den særstilling, som Grønland hidtil har indtaget, og som har medført en række særbestemmelser i den danske skattelovgivning, er herefter væsentligt ændret, og Grønland må i relation til de danske skattebestemmelser - på samme måde som Færøerne - i et vist omfang sidestilles med udland.

Lovforslaget tilsigter - ved at ophæve disse hidtil gældende særbestemmelser - at gennemføre dette hovedsynspunkt.

De skattemæssige problemer, som i fremtiden vil kunne opstå mellem Danmark og Grønland, vil blive løst ved den mellem den danske regering og det grønlandske hjemmestyre den 18. oktober 1979 indgåede aftale til undgåelse af dobbeltbeskatning.«

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 127 stemmer mod 15 (FP).
Partiernes ordførere
Hans Erenbjerg (S), Helge Dohrmann (FP), Ivar Hansen (V), Lars P. Gammelgaard (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Aase Olesen (RV), Niels Bollmann (CD) og Ole Flygaard (DR)