Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.
Med loven, der har virkning for fordeling af kommunal indkomstskat, der støttes på bopæl eller - i mangel af bopæl - ophold i tiden efter 1. januar 1980, foretages en ændring af den særregel, der gælder for Københavns og Frederiksberg kommuner med hensyn til fordeling af en skatteyders kommunale indkomstskat mellem de kommuner, i hvilke skatteyderen har haft bopæl i det pågældende kalenderår. Ændringen medfører, at den procentdel af andelen af den kommunale indkomstskat, Københavns og Frederiksberg kommuner skal afgive, nedsættes fra 80 til 70.
Om baggrunden for lovforslaget udtalte indenrigsministeren i sin fremsættelsestale:
»Efter de gældende regler fordeles en skatteyders kommunale indkomstskat mellem de kommuner, i hvilke skatteyderen har haft bopæl i det pågældende kalenderår, hvorimod den amtskommunale indkomstskat udelt tilfalder amtsskattekommunen, uanset om vedkommende skatteyder er fraflyttet amtskommunen i kalenderåret.
Da den kommunale indkomstskat i Københavns og Frederiksberg kommuner også dækker de udgifter, der er forbundet med løsningen af disse kommuners »amtskommunale« opgaver og således for en dels vedkommende kan siges at udgøre en amtskommunal indkomstskat, er det fastsat, at en vis del - 20 pct. - af den kommunale indkomstskat for de personer, for hvilke de to nævnte kommuner er skattekommuner, undtages fra fordeling i flyttesituationen.
De nævnte 20 pct. blev fastsat i 1972, og der er siden da sket en sådan forskydning i forholdet mellem primærkommunal og amtskommunal indkomstbeskatning, at det vil være rimeligt, at den andel af indkomstskatten, der undtages fra fordeling, forhøjes fra 20 pct. til 30 pct.«
Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 144 stemmer.