L 224 Lov om ændring af lov om beskatning til kommunerne af faste ejendomme.

Af: Indenrigsminister Knud Enggaard ()
Samling: 1978-79
Status: Stadfæstet
Lov nr. 255 af 08-06-1979
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Lovændringen, der har virkning fra og med skatteåret 1980, indeholder følgende 2 hovedelementer:

1. Der gives Københavns og Frederiksberg kommuner en øget adgang til at opkræve dækningsafgift af offentlige ejendomme svarende det omfang, hvori amtskommunerne har en sådan adgang, hvorved reglerne for opkrævning af dækningsafgift gøres ens, uanset hvor ejendommene er beliggende.

2. Adgangen til at opkræve en særlig grundskyld - tillægsgrundskyld - af landbrugsejendomme m. v. ophæves.

Lovforslaget blev fremsat og kom til 1. og senere 2. behandling sammen med forslag til lov om ændring af lov om generelle tilskud til amtskommuner og kommuner, forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning, forslag til lov om ændring af lov om udligning i hovedstadsområdet og forslag til lov om ændring af lov om kommunal indkomstskat (se de 4 nærmest foregående sager).

Om baggrunden for og behandlingen af de 5 lovforslag kan som udgangspunkt henvises til omtalen af ovennævnte forslag fil lov om ændring af lov om generelle tilskud til amtskommuner og kommuner.

Efter at lovforslaget ved 2. behandling tillige med de 4 øvrige lovforslag i lovkomplekset var blevet henvist til fornyet udvalgsbehandling, vedtoges lovforslaget ved 3. behandling med 88 stemmer (S, V, SF og EP) mod 46 (FP, KF, KrF og DR), medens 22 (CD, DKP, RV og VS) hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Jørgen Frederiksen (S), Uffe Thorndahl (FP), Anker Tang Sørensen (FP), Anders Fogh Rasmussen (V), Niels Bollmann (CD), Grethe Fenger Møller (KF), Henning Grove (KF), Hagen Hagensen (KF), Alfred Andersen (SF), Freddy Madsen (DKP), Ole Flygaard (DR), Bent Honoré (KrF), Bernhard Baunsgaard (RV) og Carl Thio Tyroll (VS)