L 88 Lov om ændring af lov om internationale reguleringsforanstaltninger vedrørende fiskeri.

Af: Fiskeriminister Svend Jakobsen (S)
Samling: 1977-78
Status: Stadfæstet
Lov nr. 637 af 21-12-1977
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Ved loven bemyndiges fiskeriministeren til at gennemføre foranstaltninger for dansk fiskeri, der er nødvendiggjort af fremmede staters indførelse af restriktioner i disse staters territoriale farvande.

Om baggrunden for lovforslaget oplyses i bemærkningerne bl. a. følgende:

»I forbindelse med fastsættelse af brede nationale fiskerizoner har en række lande foreskrevet, at udenlandske fiskere skal opfylde nationalt udstedte bestemmelser, herunder være i besiddelse af licens, for at der kan fiskes på det pågældende nationale territorium. Udstedelse af licens er ofte betinget af, at der indgives fiskeriplaner.

Til sikring af dansk fiskeris interesser i fremmede fiskerizoner er det derfor af betydning at kunne foreskrive de nødvendige foranstaltninger, herunder at kunne foretage en udvælgelse af fartøjer efter retningslinjer, der tilstræber en rimelig afvejning af fiskerierhvervets samlede interesser overfor den enkelte fiskers behov.

De foranstaltninger, der kan komme på tale, kan vedrøre begrænsninger af fangstindsatsen og/eller begrænsning af fangstmængde, udvælgelse af bestemte fartøjer, indstilling til/og udfærdigelse af licenser, fordeling af fangstmængder på enkelte fartøjer, overholdelse af tekniske krav, afgivelse af meldinger samt krav om landing i nærmere foreskrevne havne. Der kan endvidere være tale om udfærdigelse af fiskeriplaner.

De krævede foranstaltninger meddeles normalt af den pågældende stat til EF, som videregiver kravet til Danmark. Loven vil således ikke finde anvendelse i forbindelse med EF's interne fiskeriordning.«

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 153 stemmer.
Partiernes ordførere
Søren B. Jørgensen (S), Finnur Erlendsson (FP), Niels Anker Kofoed (V), Bodil Liventhal (CD), Henning Grove (KF), Ib Bjørn Poulsen (SF), Villy Fuglsang (DKP), Alice Hedegaard (DR), Jens Jørgen Bolvig (RV) og Kurt Hansen (VS)