B 6 Forslag til folketingsbeslutning vedrørende beskatning af erhvervsvirksomheders overførsel af værdier til medarbejderfonds.

Samling: 1976-77 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Beslutningsforslaget havde følgende indhold:

„Folketinget opfordrer regeringen til at fremsætte forslag til lov om ændring af lov om særlig indkomstskat, jfr. lovbekendtgørelse nr. 466 af 15. september 1976, således at overførsel af værdier til medarbejderfonds under visse omstændigheder kan ske uden beskatning".

I bemærkningerne til beslutningsforslaget anfører forslagsstillerne bl. a.:

„Formålet med den foreslåede lovændring er, at man i alle tilfælde, hvor en en virksomheds værdier, helt eller delvis, overdrages til en medarbejderfond, skal indskrænke sig til at beregne den særlige indkomstskat af den reelle afståelsessum i stedet for af den værdiansættelse, der er lagt til grund ved påligningen af den almindelige skat. Som det vil ses, bliver konsekvensen af dette forslag, at hvis værdier overlades vederlagsfrit eller for en sum, der ikke overstiger anskaffelsessummen, bliver der ikke nogen særlig indkomstskat at udrede.

Tanken med forslagets klausul „under visse omstændigheder" er at opfordre regeringen til at fastlægge nærmere regler for, under hvilke omstændigheder beskatningsfri overførsel kan ske, så misbrug hindres.

Sammenfattende er filosofien bag forslaget, at man herved skulle lette vejen for i erhvervsvirksomheder at få indført et økonomisk demokrati på frivillig basis".

Skatte- og afgiftsudvalget, hvortil beslutningsforslaget blev henvist efter 1. behandling, afgav ikke betænkning herover inden folketingsårets udløb.
Partiernes ordførere
Henry Grünbaum (S), Leif Glensgård (FP), Uffe Ellemann-Jensen (V), Ib Stetter (KF), Niels Bollmann (CD), Ole Olsen (SF), Svend Hjortlund Christensen (DR), Jens Møller (KrF) og Bernhard Baunsgaard (RV)