L 21 Lov om ændring af toldloven.

Af: Finansminister Anders Andersen (V)
Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 158 af 25-04-1974
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Loven indeholder dels nogle ændringer til den hidtil gældende toldlovs toldforvaltningsbestemmelser, dels nogle ændringer til toldtariffen, som i det væsentligste har forbindelse med EF's arbejde med at harmonisere medlemslandenes toldbestemmelser.

Under udvalgsarbejdet drøftede man indgående forslaget om, at regnskabsmateriale m. v., som har betydning for toldvæsenets kontrol med angivelser af varers art og værdi, skal kunne udleveres eller indsendes til toldvæsenet på dettes begæring. Der blev i denne forbindelse stillet en række ændringsforslag til den foreslåede bestemmelse, men et flertal udtaler i betænkningen:

"at spørgsmålet om indførelse af en frist for tilbagelevering af udlånt materiale har været nøje overvejet, men at flertallet ikke mener, at spørgsmålet er tilstrækkelig afklaret til, at man vil tilslutte sig ændringsforslaget, og at man vil afvente, hvorledes den af finansministeren foreslåede ordning kommer til at fungere i praksis. I denne forbindelse fremhæver flertallet, at man er indstillet på at tage spørgsmålet om indførelse af en frist op til fornyet overvejelse, hvis det skulle vise sig påkrævet."

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget med 126 stemmer mod 9 (DKP og DR), medens ingen undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Henry Grünbaum (S), Ole Gerstrøm (FP), Peter Brixtofte (V), Dagmar Andreasen (RV), Børge Johansen (CD), Hagen Hagensen (KF), Henning Philipsen (SF), Arne Bjerregaard (KrF), Ib Nørlund (DKP) og Ib Christensen (DR)