L 100 Forslag til lov om ændring af lov om påligningen af indkomst- og formueskat til staten.

Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Lovforslaget havde følgende indhold:

"§ 1.

I lov om påligningen af indkomst- og formueskat til staten, jfr. lovbekendtgørelse nr. 306 af 29. maj 1973, som ændret ved lov nr. 383 af 15. juni 1973, foretages følgende ændringer:

Efter § 8 c indsættes som ny paragraf:

"§ 8 d. En skatteyder, der driver momspligtig virksomhed, kan ved opgørelsen af sin skattepligtige indkomst foretage et fradrag på 1 pct. af årsomsætningen inkl. moms, dog højst 2.500 kr. Af omsætninger under 10.000 kr. gives intet fradrag.

Er en skatteyder deltager i erhvervsvirksomhed, kan han dog kun beregne fradraget af en til hans andel af virksomheden svarende andel af omsætningen."

§ 2.

Loven har virkning fra og med indkomståret 1974."

Om baggrunden for lovforslagets fremsættelse oplystes i bemærkningerne følgende:

"Den foreslåede form for rimelig og minimal kompensation for disse ellers ubetalte påtvungne administrationsopgaver for det offentlige, som virksomheder og selvstændige næringsdrivende må påtage sig, vil ikke medføre øget administration for ligningsmyndighederne. Den er overskuelig og kontrollabel og vil meget nemt kunne beregnes af de pågældende personer."

På grund af den nære indbyrdes sammenhæng blev lovforslaget ved 1. behandling behandlet sammen med forslag til folketingsbeslutning om forbedring af vilkårene for at drive mindre erhvervsvirksomheder [af Haunstrup Clemmensen m. fl.] (se B. II. nr. 31) og forslag til lov om ændring af lov om opkrævning af indkomst- og formueskat for personer m. v. (Kildeskat) [af Højland m. fl.] (se A. II. nr. 33). Vedrørende forhandlingen kan der derfor henvises til det førstnævnte af disse forslag under B. II. nr. 31.

Skatte- og afgiftsudvalget, hvortil forslagene henvistes, afgav ikke betænkning herover inden folketingsårets udløb.
Partiernes ordførere
Henry Grünbaum (S), Mogens Glistrup (FP), Bernhard Baunsgaard (RV), Hagen Hagensen (KF), Egon Højland (CD), Sigurd Ømann (SF), Arne Bjerregaard (KrF) og Villy Fuglsang (DKP)