B 47 Forslag til folketingsbeslutning om nyvurdering af projekteringen m.v. af en nord-sydgående motorvej i Jylland med forskellige tilsluttende vejforbindelser.

Samling: 1973-74 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Forslaget har følgende ordlyd:

"Folketinget opfordrer regeringen til at foretage en nyvurdering af den ved lov nr. 237 af 14. juni 1965 om projektering m.v. af en nord-sydgående motorvej i Jylland med forskellige tilsluttende vejforbindelser vedtagne linjeføring for så vidt angår strækningen fra Kolding/Vejle til syd for Ålborg."

Forslaget blev ved 1. behandlingen i folketinget mødt med en vis skepsis, idet flere af ordførerne påpegede, at der allerede var foretaget meget store investeringer i den østlige linieføring af motorvejen i Jylland.

Det blev dog også fremhævet af flere, at det kunne være rimeligt at nyvurdere dele af den vedtagne linieføring — specielt strækningerne omkring Vejle og Århus.

Forslagsstillerne gav udtryk for, at det var hensigten at genfremsætte forslaget i næste folketingssamling.

Udvalget om offentlige arbejder afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Henning Jensen (S), Ove Jensen (FP), Gustav Holmberg (V), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Johannes Burgdorf (KF), Ib Larsen (CD), Arne Larsen (SF), Inge Krogh (KrF) og Ib Christensen (DR)