L 102 Forslag til lov om ophævelse af lov om forbud mod udførsel af visse værdipapirer m. m.

Af: Boligminister Helge Nielsen (S)
Samling: 1971-72
Status: Bortfaldet
Ved lovforslaget foresloges lov nr. 328 af 11. december 1934 om forbud mod udførsel af visse værdipapirer m. m. ophævet med virkning fra Danmarks tilslutning til De europæiske Fællesskaber.

Ved lovforslagets fremsættelse oplyste boligministeren følgende:

„I årene efter 1. verdenskrig blev af nogle kreditforeninger udstedt et antal dobbeltmøntede obligationer, dvs. obligationer, der ikke alene er betalbare i danske kroner, men tillige i fremmed valuta, når de befinder sig i udlandet.

Udstedelse af dobbeltmøntede obligationer har været forbudt siden 1933, og for at imødegå, at kreditforeningerne som følge af svingende valutakurser skulle lide tab på de allerede udstedte obligationer, blev der ved loven af 1934 indført forbud mod udførsel af disse obligationer.

Lovens § 1 - hvori selve forbudet indeholdes — er nu stort set uden praktisk betydning. Den vil være i strid med fællesmarkedets kapitaldirektiver, og da bestemmelserne i lovens øvrige paragraffer tillige er uden betydning, foreslås loven ophævet i sin helhed."

Lovforslaget blev ved 1. behandling velvilligt modtaget, men blev — ligesom en række øvrige lovforslag i forbindelse med Danmarks eventuelle tilslutning til De europæiske Fællesskaber — ikke færdigbehandlet i folketingsåret 1971-72.
Partiernes ordførere
Erling Olsen (S), Chr. Thomsen (S), Poul Nyboe Andersen (V), Niels Helveg Petersen (RV) og Poul Dam (SF)