F 3 Hvilke oplysninger kan ministeren give om en ny levnedsmiddellov og dens administration?

Til: Økonomi- og budgetminister Per Hækkerup (S)
Samling: 1971-72
Status: Foretaget
Økonomi- og budgetministeren understregede i sit svar levnedsmiddellovgivningens centrale betydning i samfundshusholdningen og betydningen af den omfattende eksport af levnedsmidler.

Han omtalte den gennemgribende udvikling, der var foregået på dette område og gennemgik nogle karakteristiske træk ved den gældende ordning. Endvidere omtalte ministeren en række væsentlige forslag, navnlig om revision af levnedsmiddelloven, der var stillet af landbrugsministeriets koordinationsudvalg. Efter omtalen af en række ændringer i administrationen, som regeringen umiddelbart agtede at gennemføre, sluttede ministeren:

„... Regeringen vil snarest træffe foranstaltninger, herunder tage de nødvendige lovgivningsinitiativer, til at nedsætte et levnedsmiddelråd og gennemføre de ændringer, som er foreslået af landbrugsministeriets koordinationsudvalg. Endvidere vil regeringen iværksætte den videregående lovrevision og træffe sådanne foranstaltninger, at veterinærdirektoratet indtil videre kan stå til rådighed for ministeriet for forureningsbekæmpelse i den daglige administration."

I den efterfølgende debat deltog — foruden økonomi- og budgetministeren — ordføreren for forespørgerne (Tove Lindbo Larsen) (S), Gerda Møller (KF), Niels Jørgen Nielsen (V), Dagmar Andreasen (RV), Morten Lange (SF) og Johan Philipsen (V).
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Gerda Møller (KF), Niels J. Nielsen (V), Johan Philipsen (V), Dagmar Andreasen (RV) og Morten Lange (SF)