L 142 Lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om pristalsregulerede ydelser.

Af: Økonomiminister Poul Nyboe Andersen ()
Samling: 1970-71
Status: Stadfæstet
Lov nr. 214 af 19-05-1971
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som lov om ændring af lov om beregning af et reguleringspristal (se side 328).

Lovændringen er af teknisk karakter og har sammenhæng med den ændring af pristalsberegningen, som er omtalt under sagen: lov om ændring af lov om beregning af et reguleringspristal, se side 328.

Loven indeholder ændringer af 9 af de sociale love, nemlig lov om folkepension, lov om invalidepension m. v., lov om pension og hjælp til enker m. fl., lov om omsorg for invalidepensionister og folkepensionister, lov om børnetilskud og andre familieydelser, lov om den offentlige sygeforsikring, lov om forsørgelse af militære invalider og sådannes efterladte i de sønderjydske landsdele, lov om forsikring mod følger af ulykkestilfælde og lov om erstatning til tilskadekomne værnepligtige m. fl.

Endvidere indeholder loven ændringer af lov om bolig- byggeri (for så vidt angår visse huslejetilskud og indtægtsbestemte driftstilskud) samt lov om pristalsreguleret alderdomsforsikring og alderdomsopsparing.

Under hensyn til lovforslagets rent tekniske karakter gav det ikke anledning til nogen større debat ved 1. behandlingen. Efter denne henvistes forslaget til samme udvalg som forslaget til lov om ændring af lov om beregning af et reguleringspristal.

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget med 129 stemmer mod 3 (VS og DK).
Partiernes ordførere
Jens Kampmann (S), Jørgen Langkilde (KF), Jens Frandsen (V), Grethe Philip (RV) og Poul Dam (SF)