L 56 Lov om ændring i lov om ungdomsklubber m. v. i Grønland.

Af: Minister for Grønland A. C. Normann (RV)
Samling: 1969-70
Status: Stadfæstet
Lov nr. 30 af 04-02-1970
Ved loven forlænges fristen for revision af lov nr. 229 af 8. juni 1966 om ungdomsklubber m. v. i Grønland med 2 år til folketingsåret 1971-72.

Om baggrunden for lovforslaget udtalte ministeren for Grønland bl. a. følgende:

,,.... Da man i Grønland, på samme måde som det er tilfældet i Danmark, ønsker, at hele området om fritidsundervisning m. v. samles i én lov, har ministeriet for Grønland taget spørgsmålet op til behandling i et udvalg med henblik på efterfølgende udfærdigelse af et lovforslag, idet de danske regler på området ikke umiddelbart kan udstrækkes til også at gælde i Grønland.

Da denne udvalgsbehandling endnu ikke er afsluttet, og da nye regler for Grønland skal forelægges for Grønlands Landsråd til udtalelse, inden de forelægges i folketinget, kan man ikke forvente, at arbejdet med de nye retningslinjer på hele dette store område kan fuldføres så betids, at der kan fremsættes forslag i folketinget før i folketingsåret 1971-72...."

Ved 1. behandling i folketinget modtoges lovforslaget med velvilje af alle ordførerne. Gunhild Due (SF) havde fra grønlandsk side hørt beklagelser over, at det ikke var muligt at få tilstrækkelig konsulenthjælp, og hun ønskede dette spørgsmål undersøgt i et udvalg.

Efter udvalgsbehandling vedtoges lovforslaget ved 3. behandling enstemmigt med 105 stemmer.
Partiernes ordførere
Poul Søgaard (S), Ellen Strange Petersen (KF), Holger Hansen (V), Jacob Kirkegaard (RV), Nikolaj Rosing (UFG) og Gunhild Due (SF)