L 62 Forslag til lov om kunstig sædoverføring på husdyr.

Af: Landbrugsminister Chr. Thomsen (S)
Samling: 1967-68 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Lovforslagets indhold var identisk med et tilsvarende forslag, der blev fremsat, men ikke færdigbehandlet i det foregående folketingsår, jfr. årbog 1966-67, side 496-98.

Idet der også om baggrunden for lovforslagets fremsættelse henvises til omtalen i årbog 1966-67, skal her blot anføres, at landbrugsministeren ved lovforslagets genfremsættelse bl. a. udtalte:

„Lovforslaget indeholder bemyndigelse for mig til at fastsætte en række bestemmelser, der skal tilsigte at forebygge spredning af smitsommme husdyrsygdomme. Sådanne bestemmelser vil let blive betragtet som noget, som blot vanskeliggør tilværelsen for de virksomheder, der her er tale om. Over for en sådan betragtning må det dog fremhæves, at når ondartede smitsomme husdyrsygdomme spredes her i landet, træder det offentlige til og påtager sig en betydelig økonomisk byrde med sygdomsbekæmpelsen. Derfor må det også være rimeligt, at det offentlige kan stille betingelser for disse virksomheders drift, der kan tjene til på forsvarlig måde at sikre mod den øgede risiko for smittespredning, som de frembyder."

Ved 1. behandling i folketinget blev lovforslaget på ny i det store og hele mødt med velvilje fra partiernes ordførere, omend der var enkeltheder, man ønskede drøftet i et udvalg.

Det udvalg, hvortil lovforslaget blev henvist, nåede ikke at afgive betænkning, inden folketingsvalget blev udskrevet.
Partiernes ordførere
Poul Dalsager (S), Knud Raunkjær (V), Niels Ravn (KF), Thomas Christensen (SF), Erik Hansen (RV) og Inger-Lise Bech Hansen (LC)