L 75 Lov om ændring i lov om distriktsjordemødre.

Af: Indenrigsminister Hans Erling Hækkerup (S)
Samling: 1966-67 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 97 af 31-03-1967
Loven, der trådte i kraft den 1. april 1967, og som ændrer lovbekendtgørelse nr. 242 af 7. juli 1959, åbner mulighed for en regulering af distriktsjordemødrenes boligfradrag i overensstemmelse med de ændringer, der finder sted af satserne for statens tjenesteboligbidrag.

Efter loven vil de nærmere regler for fastsættelse af boligfradragene blive udfærdiget af indenrigsministeren efter forhandling med de organisationer, der repræsenterer de ansættende kommuner og distriktsjordemødrene.

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at det er indenrigsministeriets hensigt at anmode et udvalg, som i nærmeste fremtid agtes nedsat med henblik på gennemgang og vurdering af den stedfundne og fremtidige udvikling med hensyn til praktiserende jordemødres, herunder distriktsjordemødres, virksomhed, om forlods at stille forslag om ændring af reglerne for tjenesteboligfradrag.

Lovforslaget mødte i folketinget tilslutning fra alle sider. Det gennemførtes uændret og enstemmigt.
Partiernes ordførere
Astrid Skjoldbo (S), Niels J. Nielsen (V), Ellen Strange Petersen (KF), Svend Erik Kjær Rasmussen (SF), Rigmor Christensen (RV) og Inger-Lise Bech Hansen (LC)