L 145 Lov om ændring i lov om revisionen af statsregnskabet.

Af: Julius Bomholt (S) , S. From (V) , K. Thestrup (KF) , Morten Lange (SF) og Karl Skytte (RV)
Samling: 1966-67 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 157 af 10-05-1967
Ved loven er antallet af statsrevisorer, der ved lov nr. 95 af 4. april 1928 om revisionen af statsregnskabet var fastsat til 4 med 4 stedfortrædere, udvidet til 5 med et tilsvarende antal stedfortrædere.

Lovforslaget var på forhånd tiltrådt af folketingets udvalg for forretningsordenen. Det blev på forslagsstillernes vegne fremsat af Bomholt (S), der samtidig gjorde opmærksom på, at den femte statsrevisor først ville kunne træde i funktion, når statsrevisorernes betænkning over statsregnskabet 1965-66 var afgivet, idet den nye statsrevisor ikke kunne påtage sig noget ansvar for betænkningen ved at medunderskrive denne. Valget af den femte statsrevisor og stedfortræderen for denne ville derfor først kunne foretages, når statsrevisorernes betænkning over statsregnskabet for regnskabsåret 1965-66 var afgivet.

Ved sagens 1. behandling fremhævede Bomholt (S), at udvidelsen af antallet af statsrevisorer måtte anses for hensigtsmæssig, under hensyn til at socialistisk folkeparti havde fået så stor en repræsentation i folketinget.

Lovforslaget fik i øvrigt tilslutning fra samtlige partier undtagen liberalt centrum, hvis ordfører Antonsen fastslog, at lovforslaget kun var båret frem af politiske grunde, men ganske savnede en saglig begrundelse.

Uden for ordførernes kreds udtalte endvidere Jens Peter Jensen (V), at heller ikke han fandt forslaget sagligt begrundet.

Lovforslaget gennemførtes uændret og uden udvalgsbehandling.

Det vedtoges ved 3. behandling med 131 stemmer mod 7 (LC samt 4 af venstres medlemmer).
Partiernes ordførere
Julius Bomholt (S) og Poul Antonsen (LC)