9/11 (F. sp. 986) meddelte Ninn-Hansen, at han ønskede at træde tilbage som medforespørger, således at forespørgslen alene stilledes af Thisted Knudsen.
Forespørgeren indledte forhandlingen med at gøre gældende, at TV-avisen var slået ind på en form for nyhedsformidling, der var imod skærmens natur og egentlige formål, og som i vide kredse havde vakt utilfredshed blandt seerne. Der måtte være langt bedre kontakt mellem seere og ledelse, og man måtte lære at forstå hinanden. Kun dette var vejen til et dansk fjernsyn, passende til det danske gemyt.
Ministeren for kulturelle anliggender gav som svar på forespørgslen en redegørelse for TV-avisens organisation og økonomi og pegede herunder på, at den almindelige ledelse heraf var henlagt til radiorådet, af hvis 18 medlemmer folketinget udpeger de 10 som repræsentanter for lytterne og fjernseerne. Denne organisationsform var måske ikke helt tilstrækkelig for en kontakt, det havde radiorådet i mange år været opmærksom på. Man søgte derfor også at udbygge kontakten gennem afholdelse af møder rundt omkring i landet og gennem lytternes og seernes organisationer. Det var ministerens opfattelse, at nyhedstjenesten gør et nyttigt og vågent arbejde, og så længe radiorådet holder sig inden for radiolovens rammer, så længe de godkendte budgetter respekteres, må det være radiorådet selv, der bestemmer, hvordan udsendelserne skal tilrettelægges.
Foruden forespørgeren og ministeren havde følgende ordet: Niels Matthiasen (S), Ninn-Hansen (KF), Helveg Petersen (RV), Morten Lange (SF), Iver Poulsen (Uafh), Niels Westerby (LC), Poul Møller (KF) og Poul Dam (SF).
Under forhandlingen stillede Niels Westerby følgende forslag om overgang til næste sag på dagsordenen:
„Idet folketinget tager ministeren for kulturelle anliggenders besvarelse af forespørgslen til efterretning og opfordrer ministeren til snarest muligt i folketinget at give en redegørelse for ministerens principielle syn på Danmarks radios stilling og vilkår samt støtte den undersøgelse, som statsrevisorerne har indledt over for statsradiofonien,
går tinget over til næste punkt på dagsordenen."
Som en af de af folketinget valgte statsrevisorer gjorde Poul Møller gældende, at det, der stod om statsrevisorernes undersøgelse, burde tages ud af dagsordensforslaget. „Vi har", sagde han, „vore grundlovsmæssige rettigheder, og det er ikke nødvendigt med en opfordring fra folketingets side til kulturministeren om at opfylde sine pligter i henhold til grundloven over for statsrevisorerne."
Efter at forhandlingen var erklæret for sluttet, blev afstemningen om dagsordensforslaget udskudt til den følgende dag. I tingets næste møde blev forhandlingen imidlertid — med tingets samtykke — genoptaget, idet formanden fra statsrevisorerne havde modtaget en skrivelse, hvori det hedder:
„Statsrevisorerne har i et i dag afholdt møde haft en principiel drøftelse i forbindelse med det af det ærede medlem hr. Niels Westerby stillede dagsordensforslag og er enige om inden afstemningen om forslaget at konstatere:
1) Statsrevisorernes kompetence er udtrykkeligt fastslået i grundlovens § 47, stk. 2, hvorefter statsrevisorerne kan fordre sig alle fornødne aktstykker og oplysninger meddelt. Dette indebærer naturligvis en modsvarende pligt for såvel enhver minister som andre i statens tjeneste.
2) Den opgave, der af grundloven er pålagt statsrevisorerne, må udføres alene ud fra saglige hensyn, og den er og må være helt upolitisk.
På den givne anledning erklærer statsrevisorerne derfor, at vedtagelser i folketinget indeholdende påbud eller forbud i forbindelse med konkrete påtænkte eller iværksatte undersøgelser naturligvis ikke kan have nogen indflydelse på disses forløb."
Under den genoptagne forhandling tog Niels Westerby den sidste passus i dagsordensforslaget tilbage, så at det fik følgende affattelse:
„Idet folketinget tager ministeren for kulturelle anliggenders besvarelse af forespørgslen til efterretning og opfordrer ministeren til snarest muligt i folketinget at give en redegørelse for ministerens principielle syn på Danmarks radios stilling og vilkår,
går tinget over til næste punkt på dagsordenen."
Efter forhandlingens slutning blev dette dagsordensforslag vedtaget med 90 stemmer mod 60 (V og KF), idet 7 medlemmer (Philipsen (V) og Poul Andreasen (Færøerne)) afholdt sig fra at stemme.