L 8 Lov om udskrivning af indkomst- og formueskatten til staten for skatteåret 1955-56.

Af: Finansminister Viggo Kampmann (S)
Samling: 1954-55
Status: Stadfæstet
Lov nr. 88 af 31-03-1955
Loven er overensstemmende med den for skatteåret 1954-55 gældende udskrivningslov (årbog 1953—54, side 104).

Lovforslaget henvistes i folketinget — sammen med to andre skattelovsforslag — til et udvalg, der indstillede det til vedtagelse i den foreliggende affattelse.

Udvalget anmodede i en skrivelse finansministeren om oplysning om, hvornår udvalget til undersøgelse af kooperationens beskatningsforhold kunne forventes at afslutte sit arbejde, og om, hvor langt det nævnte udvalg var kommet med sit arbejde.

Som svar herpå anførte finansministeren i en skrivelse af 21. marts 1955:

„For at tilvejebringe et statistisk materiale til sammenligning af beskatningsforholdene for kooperationen og den private handel har udvalget fra 17 skattekredse indhentet en række oplysninger om indkomst-, formue- og beskatningsforhold m. v. hos samtlige købmænd, brugsforeninger og brugsforeningsuddelere for skatteårene fra og med 1947-48 til og med 1952-53. Bearbejdelsen af dette meget omfattende materiale er endnu ikke afsluttet, hvorved bemærkes, at bearbejdelsen gentagne gange har måttet stilles i bero, navnlig på grund af arbejdet med de i de senere år fremsatte forslag til skattereform. Arbejdet er for tiden i gang og vil blive søgt fremskyndet mest muligt."

I overensstemmelse hermed udtalte finansministeren ved lovforslagets 2. behandling, at man ville bestræbe sig for at få resultatet af undersøgelsen frem inden årets udgang.

Lovforslaget vedtoges enstemmigt, idet — foruden et grønlandsk medlem — kommunisterne afholdt sig fra at stemme, hvilket Alfred Jensen begrundede med, at han havde ønsket lempelser gennemført for de små og mellemstore indkomster.
Partiernes ordførere
Hans Knudsen (S), Thorkil Kristensen (V), Poul Møller (KF), Axel Sørensen (RV) og Alfred Jensen (DKP)