L 41 Lov om ind- og udførsel af fisk.

Af: Fiskeriminister Chr. Christiansen (S)
Samling: 1954-55
Status: Stadfæstet
Lov nr. 336 af 19-11-1954
Ved loven opretholdes den på dette område indtil udgangen af 1954 gældende ordning (årbog 1953-54, side 191) for året 1955, så at den først udløber 31. december 1955.

I bemærkningerne til lovforslaget anføres:

„Ved lov nr. 326 af 10. december 1953 om ind- og udførsel af fisk blev fiskeriministeren bemyndiget til indtil udgangen af 1954 at træffe foranstaltninger til regulering af ind- og udførslen af fisk og fiskevarer.

Da forholdene med hensyn til vor ind- og udførsel af nævnte varer fortsat ikke har udviklet sig på en sådan måde, at de fiskeriministeren ved loven tillagte bemyndigelser vil kunne undværes, foreslås denne uændret fornyet for en yderligere 1-årig periode.

Planerne om en fælles liberalisering af fisk og fiskevarer indenfor OEEC-landene har endnu ikke kunnet realiseres, og det vil af hensyn til kontrollen med overholdelsen af de i de forskellige handelsaftaler fastsatte begrænsninger for fiskeeksporten fortsat være påkrævet at opretholde den fiskeriministeren ved ovennævnte lov tillagte bemyndigelse til at træffe bestemmelser til regulering af ind- og udførslen af fisk."

Lovforslaget mødte i folketinget — i overensstemmelse med partiernes stilling til sagen året før — tilslutning fra alle partier med undtagelse af retsforbundet. Det vedtoges uændret med 136 stemmer mod 5.
Partiernes ordførere
Johs. E. Larsen (S), Henry Gideon (V), Hans Baagø-Hansen (KF), A. C. Normann (RV), L. Lynnerup Nielsen (DKP) og Søren Olesen (DR)