L 73 Lov om ændring af giftloven.

Af: Indenrigs- og boligminister Johs. Kjærbøl (S)
Samling: 1953-54
Status: Stadfæstet
Lov nr. 115 af 13-04-1954
Loven indeholder en række ændringer i giftloven, som er en følge af den samtidig vedtagne lov om tillæg til lov om midler til bekæmpelse af plantesygdomme, ukrudt og visse skadedyr (se ovenfor under nr. 48).

Ved nævnte lov forudsættes det at giftlovens regler vedrørende rekvisitionspligt, føring af giftbog m. v. fremtidig ikke kommer til anvendelse for de bekæmpelsesmidler, der foreligger i originalpakninger, selvom disse præparater indeholder gifte i giftlovens forstand, idet de fornødne foranstaltninger til imødegåelse af den fare, der er forbundet med anvendelsen af disse bekæmpelsesmidler i stedet gennemføres med hjemmel i landbrugsministeriets lovgivning herom.

Nærværende lovs § 1 unddrager herefter administrationen af reglerne om de af lov nr. 76 af 9. marts 1948 omhandlede bekæmpelsesmidler fra giftlovens område, idet bl. a. giftlovens § 5 ophæves. Endvidere bemyndiges indenrigs- og boligministeren til at fastsætte forsigtighedsregler ved anvendelse af visse særlig farlige gifte som ikke omfattes af landbrugsministeriets lovgivning, ligesom der i loven indsættes en straffebestemmelse svarende til den i ovennævnte lov om midler til bekæmpelse af plantesygdomme m. v. optagne.

§ 2 bemyndiger ministeren til at lade giftloven optrykke i den ændrede affattelse, og § 3 fastsætter ikrafttrædelsesdatoen til den 15. april 1954, ligesom den giver visse overgangsregler.
Partiernes ordførere
Chr. Thomsen (S), Svend Karlskov Jensen (V), Poul Claussen (KF), Jacob Kirkegaard (RV) og Oluf Pedersen (DR)