L 23 Lov om forlængelse af lov om forskellige forbrugsafgifter.

Af: Finansminister Viggo Kampmann (S)
Samling: 1953-54
Status: Stadfæstet
Lov nr. 74 af 31-03-1954
Ved nærværende lov forlænges gyldigheden af lov nr. 331 af 22. december 1953 (jfr. nærmest foregående sag) fra udgangen af marts 1954 til udgangen af marts 1955.

Loven indeholder de gældende afgiftsbestemmelser og -satser for guld- og sølvvarer m. m., papir og pap, radiolamper, mineralvand og kaffesurrogater. Provenuet af disse afgifter er for finansåret 1954-55 anslået til følgende beløb:

Guld- og sølvvarer m. m. .......... 5 mill. kr.
Papir og pap .......... 30 mill. kr.
Radiolamper .......... 2,5 mill. kr.
Mineralvand .......... 9 mill. kr.
Kaffesurrogater .......... 6 mill. kr.

Lovforslaget behandledes i folketinget sammen med en række andre skatteforslag. Det henvistes efter 1. behandling til et udvalg, der i sin betænkning enstemmigt indstillede det til vedtagelse i uændret form.

Til 2. behandling stilledes af Tholstrup (DR) udenfor betænkningen ændringsforslag om, at der ingen afgift skulle svares af fedttæt papir, som udelukkende er fremstillet til indpakning af madvarer.

Endvidere stilledes fra kommunistisk side et ændringsforslag, hvorefter afgiften af radiolamper, mineralvand og kaffesurrogater m. v. skulle bortfalde.

Efter at disse ændringsforslag var forkastet, vedtoges lovforslaget med 127 stemmer mod 11 (DK og DR), 1 grønlandsk medlem stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Poul Hansen (Kalundborg) (S), Otto Himmelstrup (V), A. Stæhr Johansen (KF), Aage Fogh (RV), Alvilda Larsen (DKP) og Knud Tholstrup (DR)