Med lovforslaget implementeres dele af »Klimaaftale for energi og industri mv. 2020« af 22. juni 2020, »En køreplan for fangst, transport og lagring af CO2« af 14. december 2021 og »Opfølgende aftale ifm. Klimaaftale for energi og industri mv.« af 21. december 2021.
Der indføres en bestemmelse i varmeforsyningsloven, hvorefter leveringen af opvarmet vand fra geotermiske anlæg til kollektive varmeforsyningsanlæg undtages fra prisreguleringen, hvis en række betingelser er opfyldt.
Desuden foreslås det, at overskydende CO2-kvoter, opnået ved statslig støttet CO2-fangst, -transport, -lagring og -udnyttelse, kan overføres til statsligt støttede CO2-fangstenheder.
Endelig foreslås det, at overskydende, dvs. sparede, gratis tildelte CO2-kvoter, hvor overskuddet af gratis CO2-kvoter er opstået ved statslig støttet CO2-fangst, -transport, -lagring og -udnyttelse, skal overføres til den støttede CO2- fangstenhed, som skal lade værdien indgå i beregningen af støttebeløbet med henblik på at finansiere CO2-fangsten.
Det foreslås, at loven træder i kraft den 10. marts 2023. Lovforslaget er en genfremsættelse af lovforslag nr. 36 (folketingsåret 2022-23, 1. samling), der blev fremsat af den tidligere regering (Socialdemokratiet) den 5. oktober 2022, dog med den justering, at geotermioperatørens forpligtelse til at anmelde omkostninger til Forsyningstilsynet ikke er en årlig forpligtelse, men alene er en pligt til at anmelde oplysninger til brug for Forsyningstilsynets analyser.