L 82 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven, integrationsloven og lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl.

(Ændring af reglerne om særlig rejselegitimation til udlændinge, bemyndigelse til at fastsætte regler om udlændingemyndighedernes kompetence til at varetage opgaver efter SIS-tilbagesendelsesforordningen, straf i sager om forkert afsætning af passagerer m.v., ændring af reglerne om betaling for erstatningsopholdskort, ændring af Rådet for Etniske Minoriteters virke, ophævelse af Online Dansk og pligt til digital selvbooking af jobsamtaler for aktivitetsparate m.v.).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er at foretage en række ændringer i udlændingeloven, integrationsloven og lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. Det foreslås for det første at ændre reglerne således, at Udlændingestyrelsen får flere muligheder for at nægte at udstede særlig rejselegitimation til en udlænding, der ikke kan skaffe sig pas, eller som af andre grunde har behov for et sådant dokument, eller inddrage et sådant dokument.

Det foreslås desuden at give udlændinge- og integrationsministeren bemyndigelse til at fastsætte regler om udlændingemyndighedernes kompetence til at varetage opgaver efter SIS-tilbagesendelsesforordningen.

Ydermere foreslås det, at man med bøde skal straffe juridiske personer, der forårsager, at personer ombord på fly ved ankomst fra lande, der ikke er tilsluttet Schengenkonventionen, indrejser uden først at være blevet underkastet den påkrævede indrejsekontrol i henhold til Schengengrænsekodeksen.

Loven træder i kraft den 1. januar 2022.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 98 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA og ALT), imod stemte 2 (FG), hverken for eller imod stemte 0. Ved en fejl er Rasmus Helveg Petersens (RV) stemme registreret i Henrik Dam Kristensens (S) navn.
Partiernes ordførere
Rasmus Stoklund (S), Mads Fuglede (V), Marie Krarup (DF), Halime Oguz (SF), Rosa Lund (EL) og Marcus Knuth (KF)