L 60 Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

(Modelparametre for erhvervsuddannelser til brug for beregning af praktikpladsafhængigt arbejdsgiverbidrag for 2020 og justering af det aktivitetsafhængige VEU-bidrag for 2020 m.v.).

Af: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet
Forslaget vedrører det praktikpladsafhængige AUB-bidrag, der blev aftalt ved ”Trepartsaftale om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark og praktikpladser” fra 2016, og det aktivitetsafhængige VEU-bidrag, der blev aftalt ved ”Trepartsaftalen om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse (2018-2021)” fra 2017.

I lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag er det forudsat, at der årligt ved lov skal ske en fastsættelse af modelparametrene i det praktikpladsafhængige AUB-bidrag og af bidragssatsen i det aktivitetsafhængige VEU-bidrag.

Forslaget har derfor til formål at fastsætte de årlige modelparametre i det praktikpladsafhængige AUB-bidrag for de enkelte erhvervsuddannelser for 2020 i bilag 1 til lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag og at indføre den årlige tilpasning af det aktivitetsafhængige VEU-bidrag for 2020.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 114 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, ALT, NB og LA), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Jens Joel (S), Ellen Trane Nørby (V), Marie Krarup (DF), Anne Sophie Callesen (RV), Halime Oguz (SF), Peder Hvelplund (EL), Katarina Ammitzbøll (KF), Mira Issa Bloch (ALT), Mette Thiesen (NB) og Henrik Dahl (LA)