Beslutningsforslaget opfordrer til, at der tages større hensyn til afviste asylbørn på hjem- og udrejsecentre. Forslagsstillerne finder, at de vilkår, som afviste asylbørn opholder sig i Danmark under, medfører en forøget risiko for mistrivsel og angst. Man foreslår derfor, at der indføres en ret til midlertidig opholdstilladelse til børn, der ikke har kunnet udsendes i 18 måneder, så de ikke behøver at bo på et hjem- eller udrejsecenter. Derudover foreslås det at ændre vilkårene på hjem- og udrejsecentre, så det f.eks. bliver muligt for familierne at lave mad.
Der er tale om et borgerforslag, som inden for den fastsatte frist har opnået det antal støttetilkendegivelser fra borgere, som kræves for at få forslaget fremsat og behandlet som beslutningsforslag i Folketinget.
Borgerforslaget er oprindelig indgivet af Tone Henriette Olaf Nielsen, København, som hovedstiller med Michala Clante Bendixen, København, Knud Klarskov Vilby, Tårnby, Kjeld Christian Festersen Holm, Aarhus, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, København, Shaka Loveless Grøn, København, Kirsten Thorup, København, Bjørn Erik Elmquist, Rudersdal, Ghita Nørby, Rudersdal, og Jon Bjarke Kiellberg, København, som medstillere.