L 195 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Gennemførelse af den reviderede Eurodac-forordning vedrørende retshåndhævende myndigheders adgang til at foretage søgninger i Eurodac-systemet m.v.).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er at gennemføre de lovændringer, som gør det muligt for Danmark at være tilsluttet den del af den reviderede Eurodac-forordning, der omhandler myndigheders adgang til at foretage søgninger i Eurodac-systemet. Den reviderede Eurodac-forordning er allerede delvis gennemført i dansk lovgivning ved lov nr. 1575 af 15. december 2015 om ændring af udlændingeloven (Gennemførelse af den reviderede Eurodac-forordning), som trådte i kraft den 1. januar 2016.

Dette lovforslag indfører en bemyndigelsesbestemmelse i udlændingeloven, som giver justitsministeren mulighed for at fastsætte nærmere regler om at gennemføre bestemmelser i forordningen om sammenligning og videregivelse af oplysninger med henblik på retshåndhævelse. Bemyndigelsen vil også blive benyttet til at bestemme, hvilken myndighed der skal være uafhængig kontrolmyndighed.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 97 (S, DF, V, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 8 (EL), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Mattias Tesfaye (S), Martin Henriksen (DF), Marcus Knuth (V), Nikolaj Villumsen (EL), Laura Lindahl (LA), Josephine Fock (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV), Naser Khader (KF) og Holger K. Nielsen (SF)