L 52 Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen.

(Indførelse af obligatorisk lektiehjælp og faglig fordybelse).

Af: Undervisningsminister Christine Antorini (S)
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet
Loven skal ses i sammenhæng med den lov, som er gennemført med lovforslag nr. L 51. L 51 udmønter aftalen om en reform af folkeskolen mellem regeringspartierne (Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti), Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. L 51 indeholder de forslag fra reformen, som kræver lovændring, og som umiddelbart kan gennemføres. L 51 træder – for så vidt angår skoleår – i kraft den 1. august 2014.

L 52 skal ses på baggrund af, at der ikke kunne opnås enighed i forligskredsen om organiseringen af lektiehjælp og faglig fordybelse i undervisningstiden. L 51 gør det obligatorisk for skolerne at tilbyde lektiehjælp og faglig fordybelse, men det er frivilligt for eleverne at deltage heri. Tiden til lektiehjælp og faglig fordybelse skal placeres om eftermiddagen i ydertimerne. Tilbuddet kan til- og fravælges på daglig basis. L 52 ophæver kravene til organisering af lektiehjælp og faglig fordybelse, herunder at det skal være frivilligt for eleverne at deltage heri. Loven bliver først sat i kraft efter et folketingsvalg.
Vedtaget 94 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, UFG) 10 stemmer imod forslaget (LA, KF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Partiernes ordførere
Troels Ravn (S), Karen Ellemann (V), Alex Ahrendtsen (DF), Lotte Rod (RV), Pernille Vigsø Bagge (SF), Rosa Lund (EL), Merete Riisager (LA) og Lene Espersen (KF)
Sambehandlet med