L 132 Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling.

(Ophævelse af reglerne om industrisamarbejde i forbindelse med anskaffelse af forsvarsmateriel og forsvarstjenesteydelser).

Af: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S)
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet
Loven ophæver bemyndigelsen i lov om erhvervsfremme og regional udvikling til ministeren til at fastsætte regler for industrisamarbejde i forbindelse med forsvarets anskaffelser af forsvarsmateriel og forsvarstjenesteydelser fra udenlandske leverandører. Fremover vil grundlaget for industrisamarbejde alene bestå i administrative retningslinjer.

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at indholdet af retningslinjerne for industrisamarbejde vil blive ændret, så der alene kan stilles krav om industrisamarbejde, hvis en konkret vurdering i overensstemmelse med EU-retten viser, at dette er nødvendigt for at varetage væsentlige danske sikkerhedsinteresser.

Baggrunden for ændringerne er, at de danske regler efter Kommissionens opfattelse ikke er i overensstemmelse med EU-retten. Ændringerne bringer reglerne for industrisamarbejde på linje med tilsvarende regler i andre EU-medlemsstater.

Loven trådte i kraft den 2. april 2014.
Vedtaget 110 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, UFG) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Partiernes ordførere
Benny Engelbrecht (S), Kim Andersen (V), Hans Kristian Skibby (DF), Andreas Steenberg (RV), Steen Gade (SF), Nikolaj Villumsen (EL), Joachim B. Olsen (LA) og Lene Espersen (KF)