L 197 Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og forskellige andre love.

(Forenkling af reglerne om opkrævning af arbejdsmarkedsbidrag og konsekvensændringer som følge af Forårspakke 2.0 m.v.).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Samling: 2008-09
Status: Stadfæstet
Behandlet sammen: L 195, L 196, L 197, L 198, L 199 og L 200.

Efter 1. behandling henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Lovforslaget var et led i aftalen af 1. marts 2009 mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om forårspakke 2.0.

Loven indeholder følgende elementer:

Overflytning af bestemmelserne om indeholdelse af arbejdsmarkedsbidrag fra den gældende arbejdsmarkedsbidragslov til kildeskatteloven samt integrering af arbejdsmarkedsbidraget i det almindelige personskatteopkrævningssystem.

Desuden foretages konsekvensændringer af en række bestemmelser i lovgivningen som følge af forslaget til lov om arbejdsmarkedsbidrag, forslaget til lov om ændring af personskatteloven og forskellige andre love og forslaget til lov om skattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter.

Endvidere indeholder loven enkelte justeringer af skattelovgivningen i øvrigt. Herudover ændres lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, hvorefter genoptagelse af indbetalinger til SP-ordningen vil kræve lovgivning.

Endelig kan udgifteme til hjemmeserviceordningen fastholdes nominelt i 6 år på det niveau, der fremgår af finansloven for 2009.

Lovforslaget vedtaget med 59 stemmer (V, DF og KF) mod 51 (S, SF, RV, EL og LA).
Lovforslaget vedtaget med 59 stemmer (V, DF og KF) mod 51 (S, SF, RV, EL og LA).
Partiernes ordførere
Torsten Schack Pedersen (V), Nick Hækkerup (S), Mikkel Dencker (DF), Jesper Petersen (SF), Mike Legarth (KF), Niels Helveg Petersen (RV) og Frank Aaen (EL)
Sambehandlet med