F 14 Hvad vil regeringen gøre i EU, for at EF-Domstolen ikke længere skal kunne tolke de nuværende EU-traktater og det gældende udstationeringsdirektiv, som den på det seneste har gjort i Lavaldommen?

Af: Karsten Hønge (SF) og Ole Sohn (SF)
Til: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Samling: 2008-09
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende forslag til vedtagelse:

V 34. Af Erling Bonnesen (V), Kim Mortensen (S), Knud Kristensen (KF) og Lone Dybkjær (RV).

Fremsat 06-02-09 ...... FF 3448
Vedtaget 17-02-09 ...... FF 3503

V 35. Af Line Barfod (EL).

Fremsat 06-02-09 ...... FF 3445
Bortfaldet 17-02-09 ...... FF 3503

Fuld tekst:

V 34:

»Folketinget understreger behovet for at fastholde retten til at foretage kollektive kampskridt som en vigtig del af den danske arbejdsmarkedsmodel, og Folketinget opfordrer regeringen til aktivt at gøre danske synspunkter gældende i EU og løbende undersøge muligheden for tiltag på EU-niveau, der bekræfter retten til kollektive kampskridt, og som kan understøtte den danske arbejdsmarkedsmodel og arbejdstagernes rettigheder, herunder retten til at foretage kollektive kampskridt.«

V 35:

»Der er med beklagelse, Folketinget konstaterer, at en række domme fra EF-Domstolen har indskrænket konfliktretten og muligheden for at kræve lige vilkår for lønmodtagerne og sikre lønmodtagerne mod løntrykkeri og social dumping. Skal denne retstilstand ændres, kræver det en traktatmæssig beslutning, f.eks. i form af en juridisk bindende social protokol. Folketinget pålægger regeringen at arbejde for en sådan juridisk afklaring i Det Europæiske Råd.«

Afstemning:

V 34 vedtaget med 94 stemmer (V, S, SF, KF, RV, EL og LA) mod 17 (DF).

V 35 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Kim Mortensen (S), Erling Bonnesen (V), Morten Messerschmidt (DF), Karsten Hønge (SF), Knud Kristensen (KF), Lone Dybkjær (RV) og Line Barfod (EL)