L 30 Forslag til lov om indgåelse af protokol om ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Amerikas Forenede Stater.

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Samling: 2006-07
Status: Stadfæstet
Efter 1. behandling henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Formålet med loven er, at en protokol om ændring af den dansk-amerikanske dobbeltbeskatningsoverenskomst gennemføres som dansk lov.

Protokollen opdaterer dobbeltbeskatningsoverenskomsten fra 1999 i overensstemmelse med senere udvikling. Ændringerne angår især overenskomstens artikel om udbytte og artikel om begrænsning af overenskomstfordele.

Efter dansk ønske ændres overenskomstens artikel om udbytte, som et selskab i den ene stat modtager fra et selskab i den anden stat. Ændringen medfører, at et dansk moderselskab i fremtiden kan modtage udbytte fra dets amerikanske datterselskab uden at betale amerikansk udbytteskat, når det danske selskab ejer aktier i det amerikanske selskab med mindst 80 pct. af stemmerettighederne i dette selskab. Hidtil havde USA opkrævet en skat på 5 pct. af bruttobeløbet af udbyttet i overensstemmelse med den gældende overenskomst.

Efter amerikansk ønske ændres overenskomstens artikel om begrænsning af overenskomstfordele. Artiklen skal sikre, at personer og selskaber i tredjelande - især lande uden en dobbeltbeskatningsoverenskomst med USA - som modtager indtægter fra USA, ikke kan få fordele efter den dansk-amerikanske overenskomst ved at modtage indtægterne gennem et dansk selskab.

Loven skønnes ikke at have nævneværdige administrative eller provenumæssige virkninger.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 111 stemmer.
Lovforslaget enstemmigt vedtaget med 111 stemmer.
Partiernes ordførere
Kim Andersen (V), John Dyrby Paulsen (S), Mikkel Dencker (DF), Charlotte Dyremose (KF), Lone Dybkjær (RV) og Frank Aaen (EL)