F 18 Vil ministeren redegøre for reglerne om dyretransporter, herunder om, hvordan det sikres, at de danske særregler overholdes også ved grænseoverskridende transporter?

Til: Justitsminister Lene Espersen (KF)
Samling: 2006-07
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende forslag til vedtagelse:

V 39. Af Christian H. Hansen (DF), Michael Aastrup Jensen (V), Mette Gjerskov (S), Allan Niebuhr (KF), Ole Glahn (RV), Kristen Touborg (SF) og Per Clausen (EL).

Fremsat 23-01-07 ..... FF 3207
Vedtaget 23-01-07 ..... FF 3229

Fuld tekst:

V 39:

»Folketinget konstaterer, at resultaterne af Rigspolitiets kontrol af dyretransporter viser, at der fortsat er væsentlige problemer med at overholde reglerne om transport af dyr. I ca. hver fjerde transport, der kontrolleres, konstateres således overtrædelser af direkte betydning for dyrenes velfærd.

På baggrund af justitsministerens redegørelse opfordrer Folketinget regeringen til:

- at fremsætte lovforslag inden udgangen af marts måned 2007 om en klippekortsordning for dyretransporter, som effektivt sikrer, at såvel chauffører som vognmænd lever op til lovens krav, og

- at arbejde aktivt for, at der internationalt, herunder i EU-regi, iværksættes de fomødne initiativer til en væsentlig forbedring af dyrs velfærd under transport.«

Afstemning:

V 39 vedtaget enstemmigt med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Michael Aastrup Jensen (V), Mette Gjerskov (S), Christian H. Hansen (DF), Allan Niebuhr (KF), Ole Glahn (RV), Kristen Touborg (SF) og Per Clausen (EL)