L 21 Forslag til lov om ændring af lov om dagpenge ved sygdom eller fødsel, lov om arbejdsskadesikring og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område.

(En styrket sygefraværsindsats med ny visitation og opfølgning i sygedagpengesager m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven medfører en ny visitations- og opfølgningsindsats, der betyder, at alle sygemeldte skal til samtale inden 8 uger efter sygemelding med opfølgning mindst hver 4. uge i risikosager og mindst hver 8. uge i andre sager. Loven indebærer endvidere et krav om en opfølgningsplan fra kommunens side efter den anden opfølgning og øget koordination mellem kommunen, arbejdspladsen og lægen samt mellem kommunen og Arbejdsskadestyrelsen. Endelig nedsættes den statslige refusion til kommunen fra 50 til 35 pct. efter den 27. uge.

Det fremgik af bemærkningerne, at formålet med lovforslaget var at nedbringe sygefraværet ved bl.a. at forbedre den kommunale opfølgning i sygedagpengesager, at sætte fokus på mulighederne for, at den sygemeldte kan bevare tilknytningen til arbejdspladsen, og at målrette indsatsen for de sygemeldte, der havde størst behov for en tæt og individuel opfølgning.

Lovforslaget vedtaget med 105 stemmer (V, S, DF, KF og RV mod 10 (SF og EL).
Lovforslaget vedtaget med 105 stemmer (V, S, DF, KF og RV mod 10 (SF og EL).
Partiernes ordførere
Erling Bonnesen (V), Thomas Adelskov (S), Bent Bøgsted (DF), Tom Behnke (KF), Elisabeth Geday (RV), Villy Søvndal (SF) og Jørgen Arbo-Bæhr (EL)