B 1 Betænkning og indstilling om folketingsvalget den 8. februar 2005.

Af: Udvalget til Prøvelse af Valgene (UPV)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Vedtaget
Med Folketingets vedtagelse af indstillingen fra Udvalget til Prøvelse af Valgene godkendes de valg, der er afholdt i Danmark og på Færøerne, herunder valget af 175 kandidater i Danmark og 2 kandidater på Færøerne.

På grundlag af Rigsombudsmandens foreløbige opgørelse godkendes endvidere de 2 valgte kandidater i Grønland. Folketinget foretog den endelige godkendelse af valget af de 2 kandidater i Grønland den 14. juni 2005 på baggrund af den af Rigsombudsmanden endeligt udarbejdede valgbog, der blev oversendt til Folketinget den 27. maj 2005.

Udvalgets betænkning og indstilling indeholder en gennemgang af valgene i Danmark, i Grønland og på Færøerne.

De 16 klager, der forelå vedrørende valget i Danmark, og den ene klage vedrørende valget i Grønland blev gennemgået i udvalget. En af klagerne vedrørende valget i Danmark gav anledning til, at udvalget anmodede om, at der i Røddingkredsen blev foretaget en fornyet fintælling af samtlige stemmer. Denne fintælling medførte dog ikke ændringer i kandidatudvælgelsen eller stedfortræderrækkefølgen.

Udvalget indstillede herefter enstemmigt, at de i Danmark, i Grønland og på Færøerne afholdte valg af medlemmer til Folketinget og de af Indenrigs- og Sundhedsministeriet fremsendte beregninger og opgørelser godkendtes, dog således at godkendelsen for valget i Grønland var foreløbig.

Beslutningsforslaget vedtaget enstemmigt med 145 stemmer.
Beslutningsforslaget vedtaget enstemmigt med 145 stemmer.