Luk

Luk
Luk

Luk

L 94 Forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister.

(Ajourføring af kompetencefordeling, styrkelse af reklamebeskyttelse, frivillig registrering af foreninger, øget digitalisering m.v.).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven ajourfører kompetencefordelingen, således at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der fører Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-registeret), også har ansvaret for registrering, vedligeholdelse og udvikling af registeret. Registrering og vedligeholdelse sker i samarbejde med Told- og Skattestyrelsen, Danmarks Statistik og Beskæftigelsesministeriet. Endvidere forbedres beskyttelsen af virksomheder, der ikke ønsker, at de registrerede oplysningerne bliver brugt i reklameøjemed. Desuden giver loven mulighed for, at foreninger i modsætning til tidligere kan få tildelt et cvr-nummer.

Regeringen (V og KF) havde besluttet at samle al virksomhedsregistrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Denne beslutning betød, at der var behov for en opdatering af en række af lovens bestemmelser.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Partiernes ordførere
Svend Erik Hovmand (V), Ole Vagn Christensen (S), Colette L. Brix (DF), Christian Wedell-Neergaard (KF) og Naser Khader (RV)