L 56 Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v.

(Forsøg med udbud af rammeaftaler i alment nybyggeri).

Af: Socialminister Eva Kjer Hansen (V)
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Med loven indføres hjemmel i lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v. til, at socialministeren på vegne af almene boligorganisationer kan iværksætte forsøg med udbud af rammeaftaler i alment nybyggeri. Med loven foretages desuden konsekvensrettelser som følge af ressortændring af 2. august 2004, og endelig foretages der en rent teknisk ændring af det indeks, der anvendes ved den årlige regulering af de almene boligafdelingers pligtmæssige bidrag til Landsbyggefonden.

Baggrund:
Det fremgik af bemærkningerne, at regeringen ønskede, at der skulle være flere boliger til en rimelig husleje for lejerne. Derfor fandt regeringen, at der var behov for at tage yderligere initiativer til at effektivisere byggeriet. Lovforslaget skulle således give socialministeren mulighed for som forsøg at udbyde rammeaftaler til opførelse af alment byggeri.
Lovforslaget vedtaget med 92 stemmer (V, S, DF, KF, RV og KD) mod 7 (SF og EL).
Partiernes ordførere
Inge-Lene Ebdrup (V), Lars Kramer Mikkelsen (S), Freddie H. Madsen (DF), Christian Wedell-Neergaard (KF), Villy Søvndal (SF), Ida Jørgensen (RV), Line Barfod (EL) og Tove Videbæk (KD)