L 33 Forslag til lov om uddannelsen til studentereksamen (stx)

(gymnasieloven).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Behandlet sammen: L 33, L 34, L 35 og L 36.

Efter 1. beh. henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven indfører et grundforløb og et studieretningsforløb og styrker naturvidenskab gennem indførelse af et naturvidenskabeligt forløb i grundforløbet med fagelementer fra biologi, fysik, kemi og naturgeografi.

Loven indfører endvidere en timeramme til almen studieforberedelse, som er et organiseret samspil mellem en række gymnasiale fag, der dels skal sikre samarbejde og sammenhæng mellem fagene med henblik på almendannende formål, dels sikre progression i elevrollen fra folkeskoleelev over gymnasieelev til studerende med henblik på studieforberedende formål.

Endelig fornyer loven samtlige fag indholdsmæssigt med vægt på mål for faglig viden og færdigheder.

Lovforslaget havde baggrund i en politisk aftale indgået den 28. maj 2003 mellem regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti om reform af de gymnasiale uddannelser.

Reformen var en opfølgning på undervisningsministerens redegørelse nr. R 5 af 28. januar 2003 om de gymnasiale uddannelser, jf. Folketingstidende 2002-03, forhandlingerne side 4407.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med lovforslag nr. L 34, L 35 og L 36.

Lovforslaget vedtaget med 106 stemmer (V, S, DF, KF, SF, RV, KD og Anders Møller (UFG)) mod 2 (EL).
Partiernes ordførere
Christian Lund Jepsen (V), Lene Jensen (S), Louise Frevert (DF), Helle Sjelle (KF), Aage Frandsen (SF), Margrethe Vestager (RV) og Pernille Rosenkrantz-Theil (EL)