L 32 Forslag til lov om ændring af lov om almen voksenuddannelse og om voksenuddannelsescentre.

(Mulighed for udvidelse af voksenuddannelsescentrenes uddannelsesudbud).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven giver amtsrådene øget frihed til selv at tilrettelægge uddannelsesstrukturen af de gymnasiale uddannelser mere fleksibelt, så et voksenuddannelsescenter (VUC) tillige kan udbyde uddannelsen til studentereksamen tilrettelagt som studenterkursus.

Loven bemyndiger undervisningsministeren til at fravige lovens bestemmelser om VUC'er, herunder give et amtsråd mulighed for efter ansøgning at udvide et VUC's uddannelsesudbud med andre uddannelser, som amtsrådet har driftsansvaret for, f.eks. hf-uddannelsen tilrettelagt som et 2-årigt forløb for unge, efter ministerens godkendelse. Endelig stiller loven krav om, at forstanderen for et VUC, der udbyder de gymnasiale uddannelser, skal opfylde de samme krav, som stilles til rektorer ved almene gymnasier og ledere af selvstændige hf-kurser, medmindre den gymnasiale undervisning organiseres i en afdeling under ledelse af en afdelingsleder, der skal opfylde de nævnte krav.

Regeringen ville med lovforslaget give amtsrådene mulighed for at opnå et bedre samspil mellem og en bedre udnyttelse af ressourcerne på tværs af uddannelserne.

Lovforslaget vedtaget med 109 stemmer (V, S, DF, KF, SF, RV, KD og Anders Møller (UFG)); 2 (EL) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Helga Moos (V), Anne-Marie Meldgaard (S), Louise Frevert (DF), Helle Sjelle (KF), Aage Frandsen (SF), Margrethe Vestager (RV) og Pernille Rosenkrantz-Theil (EL)