L 25 Forslag til lov om ændring af lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v. og fiskerilov.

(Ændring af fondsbestyrelserne, ændret fastsættelse af promillemidler samt udvidet anvendelse af fondsmidlerne m.v.).

Af: Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Efter 2. beh. henvist til fornyet behandling i Fødevareudvalget (FLF).

Loven tilpasser reglerne om, hvordan bestyrelserne i jordbrugets og fiskeriets promille- og produktionsafgiftsfonde sammensættes. Tilpasningen skal ses i lyset af den strukturudvikling, som har fundet sted i fødevaresektoren. Desuden tilpasses en række andre fondsbestemmelser, bl.a. ændres fastsættelsen af promillemidlerne, og formålene for fondsmidlernes anvendelse udvides.

Strukturudviklingen inden for jordbrugs- og fiskerierhvervene havde medført, at produktionen i så vel primærvirksomhederne som forarbejdningsvirksomhederne var blevet koncentreret på stadig færre virksomheder. Inden for visse sektorer havde dette medført et stadig større sammenfald mellem bestyrelsen for den enkelte dominerende virksomhed og bestyrelsen i den relevante produktionsafgiftsfond, og regeringen ønskede at rette op på dette forhold.

Lovforslaget vedtaget med 70 stemmer (V, DF, KF, RV og KD) mod 41 (S, SF og EL).
Partiernes ordførere
Thor Gunnar Kofoed (V), Christian H. Hansen (DF), Else Theill Sørensen (KF), Kristen Touborg (SF), Martin Lidegaard (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Mogens Nørgård (KrF)