Luk

Luk
Luk

Luk

L 163 Forslag til lov om ændring af lov om restaurations- og hotelvirksomhed m.v.

(Bestemmelser om dørmænd, bestyrere og diskoteker).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven fastsætter en autorisationsordning for dørmænd med krav om uddannelse og kvalifikationer i øvrigt inden for områderne kommunikation, konflikthåndtering, personlig sikkerhed, retsregler, førstehjælp, og den praktiske håndtering af store menneskemængder.

Med loven foretages endvidere en stramning af reglerne for brug af restaurationslokaler i forbindelse med private fester. Her tænkes især på fester for unge under 18 år, hvor der fremover forbydes servering af alkohol.

Lovforslaget ses i sammenhæng med regeringens handlingsplan »Kampen mod Narko« og supplerede initiativer rettet mod unges alkohol- og misbrugsrelaterede vold i restaurations- og festmiljøet.

Reglerne tog udgangspunkt i en rapport udarbejdet af Politimesterforeningen i 1998 om »Alkohol- og narkokontrol« og i en beretning udarbejdet af politiets personaleorganisationer af 10. december 2002. Endelig var B 140 fra samlingen 2002-03 om indførelse af krav til dørmandsvirksomhed et afgørende udgangspunkt for lovforslaget.

Lovforslaget vedtaget med 106 stemmer (V, S, DF, KF, SF, RV og KD); 1 (EL) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Flemming Oppfeldt (V), Ole Vagn Christensen (S), Colette L. Brix (DF), Carina Christensen (KF), Anne Grete Holmsgaard (SF) og Jann Sjursen (KD)