Under forhandlingerne fremsattes følgende:
Forslag til vedtagelse:
V 73. Af Charlotte Antonsen (V), Henrik Dam Kristensen (S) og Lars Barfoed (KF).
Fremsat .............. FF 7816
Vedtaget .............. FF 7854
V 74. Af Peter Skaarup (DF).
Fremsat .............. FF 7829
Bortfaldet ............. FF 7854
V 75. Af Anne Grete Holmsgaard (SF).
Fremsat .............. FF 7840
Bortfaldet .............. FF 7854
V 76. Af Elisabeth Arnold (RV).
Fremsat .............. FF 7845
Bortfaldet .............. FF 7854
V 77. Af Søren Søndergaard (EL).
Fremsat .............. FF 7849
Bortfaldet .............. FF 7854
Fuld tekst:
V 73. Af Charlotte Antonsen (V), Henrik Dam Kristensen (S) og Lars Barfoed (KF):
»Folketinget opfordrer regeringen til at arbejde for en afslutning af forhandlingerne i EU's regeringskonference snarest muligt og hilser i den forbindelse konklusionerne fra Det Europæiske Råd den 25.-26. marts 2004 velkommen. Bl.a. hilser Folketinget de forstærkede muligheder for solidarisk at bekæmpe terrorisme, fremme menneskerettigheder og styrke EU's globale rolle velkommen. Folketinget konstaterer, at regeringen fortsat deltager i regeringskonferencen på grundlag af forhandlingsgrundlaget fra september 2003 og i overensstemmelse med vedtagelse nr. V 2 af 10. oktober 2003. Folketinget konstaterer herved, at regeringen fortsat vil tilrettelægge sin deltagelse i regeringskonferencen således, at Folketinget holdes løbende orienteret, og at Folketinget får forelagt forhandlingsresultatet af regeringskonferencen.«
V 74. Af Peter Skaarup (DF):
»Folketinget pålægger regeringen at modarbejde enhver beslutning i Det Europæiske Råd, som kan føre til, at der åbnes optagelsesforhandlinger med Tyrkiet, og udtaler, at Tyrkiets samarbejde med EU må finde sted inden for rammerne af EU's naboskabspolitik.«
V 75: Af Anne Grete Holmsgaard (SF):
»Folketinget opfordrer regeringen til en aktiv forhandlingslinje med det formål at skabe et mere demokratisk, socialt og miljømæssigt ansvarligt EU.
Folketinget lægger i denne sammenhæng vægt på,
- at hvert medlemsland har en kommissær med stemmeret,
- at få selskabsskat omfattet af flertalsafgørelser, og
- at få miljøafgifter omfattet af flertalsafgørelser.
Folketinget opfordrer regeringen til at modsætte sig forslag om at udvande værdierne i traktatudkastet. Folketinget opfordrer regeringen til at arbejde for en dansk folkeafstemning, som udelukkende omfatter den nye forfatningstraktat, hvor de danske undtagelser er overført. Folketinget kan i forlængelse heraf ikke støtte bestræbelseme på at revidere den retlige undtagelse. Regeringen opfordres til løbende at orientere Folketinget og befolkningen om forhandlingsforløbet og andre landes positioner.«
V 76. Af Elisabeth Arnold (RV):
»Folketinget opfordrer regeringen til at arbejde for en afslutning af forhandlingerne i EU's regeringskonference snarest muligt og hilser i den forbindelse konklusionerne fra Det Europæiske Råd den 25.-26. marts 2004 velkommen. Bl.a. hilser Folketinget de forstærkede muligheder for solidarisk at bekæmpe terrorisme, fremme menneskerettigheder og styrke EU's globale rolle velkommen. Folketinget konstaterer
- at regeringen fortsat deltager i regeringskonferencen på grundlag af forhandlingsgrundlaget fra september 2003,
- at EU-konventets traktatudkast fortsat udgør et godt grundlag for regeringskonferencen,
- at regeringen fortsat vil tilrettelægge sin deltagelse i regeringskonferencen således, at Folketinget holdes løbende orienteret, og
- at Folketinget får forelagt forhandlingsresultatet af regeringskonferencen.«
V 77. Af Søren Søndergaard (EL):
»Folketinget opfordrer regeringen til at sikre, at forslaget til unionsforfatningstraktat bliver husstandsomdelt i god tid forud for en eventuel folkeafstemning herom.«
Afstemning:
V 73 vedtaget med 76 stemmer (V, S og KF) mod 29 (DF, SF, RV, EL og KD).
V 74, V 75, V 76 og V 77 var dermed bortfaldet.