B 216 Betænkning og indstilling vedrørende valgene til Europa-Parlamentet.

Af:
Samling: 2003-04
Status:
Med folketingsbeslutningen godkender Folketinget resultaterne af det danske valg til Europa-Parlamentet den 13. juni 2004.

Udvalget til Valgs Prøvelse gennemgik på sit møde den 22. juni 2004 Indenrigs- og Sundhedsministeriets materiale om valget til Europa-Parlamentet. Udvalget behandlede valghandlingens gyldighed, herunder forberedelse af valget, stemmeafgivningen, optællingen af stemmesedlerne og indholdet af valgbøgerne. Endvidere behandledes ministeriets beregninger og opgørelser. Endelig behandlede udvalget spørgsmålet om godkendelsen af de 14 valgte kandidater.

Udvalget konkluderede, at ingen af de konstaterede fejl og mangler var af en sådan karakter, at de måtte antages at have kunnet influere på valgets gyldighed eller dets resultat. Udvalget indstillede derfor til Folketinget, at det godkendte det den 13. juni 2004 afholdte valg af 14 medlemmer til Europa-Parlamentet, de af Indenrigs- og Sundhedsministeriet foretagne beregninger og opgørelser af dette valg og de i et bilag til beslutningsforslaget nævnte 14 kandidater som valgt.
Partiernes ordførere
Poul Nyrup Rasmussen (S)