B 166 Forslag til folketingsbeslutning om kompensation til ofre for træbehandlingsmidlet Rentolin.

Samling: 2003-04
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh. henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at sikre ofrene for træbehandlingsmidlet Rentolin kompensation for de ekstraudgifter, de var blevet påført ved anvendelse af Rentolin indendørs. Desuden skulle staten indtræde i de forpligtelser, der måtte opstå som følge af fremtidige erstatningssager.

Det fremgik af bemærkningerne, at Rentolin i 1980'erne og 1990'erne var blevet solgt til indendørs brug, selv om det absolut ikke egnede sig hertil. Mange mennesker var blevet syge af at have behandlet deres hjem med Rentolin.

Partiernes ordførere fik efter beslutningsforslagets første behandling en skriftlig aftale med miljøministeren om, at der nedsattes en tværministeriel arbejdsgruppe til at kortlægge problemstillinger, der knyttede sig til indendørs anvendelse af Rentolin. Arbejdsgruppen ville afslutte sit arbejde senest den 1. oktober 2004.

Aftalen var optrykt i udvalgets beretning om beslutningsforslaget af 1. juni 2004 og indeholdt følgende ministerinitiativer:

- Inddragelse af kammeradvokaten til undersøgelse af, om staten havde pådraget sig et ansvar.

- Informationskampagne om duft- og kemikalieoverfølsomhed.

- Undersøgelse af mulighederne for at oprette et center vedrørende duft- og kemikalieoverfølsomhed.

- Dialog med Dansk Industri om at undgå fremtidige lignende sager.

Ministeren gav tilsagn om, at der på baggrund af resultatet af arbejdsgruppens arbejde ville blive indledt forhandlinger med partierne om, hvilken indsats over for Rentolinofrene der kunne opnås tilslutning til.
Partiernes ordførere
Christian Lund Jepsen (V), Peder Sass (S), Jørn Dohrmann (DF), Carina Christensen (KF), Anne Baastrup (SF), Anne Grete Holmsgaard (SF) og Naser Khader (RV)