B 160 Forslag til folketingsbeslutning om en øget indsats for at undgå koncentration af sociale problemer i visse boligområder.

Samling: 2003-04
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh. henvist til Boligudvalget (BOU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at fremsætte lovforslag til begrænsning af koncentrationen af sociale problemer i visse boligområder. Følgende initiativer skulle være indeholdt:

- Kommunerne skulle forpligtes til at bruge deres anvisningsret i det almene boligbyggeri på en måde, der sikrede en jævn fordeling af boligsociale opgaver i hele den almene boligmasse,

- kommunerne skulle hvert år aflevere en redegørelse for kommunens initiativer til modvirkning af social ghettodannelse m.v.,

- Økonomi- og Erhvervsministeriet skulle hvert år til Folketinget aflevere en redegørelse for den samlede indsats mod ghettodannelse baseret på kommunernes indberetninger.

Det fremgik af beslutningsforslagets bemærkninger, at forslagsstillerne fandt, at der var behov for snarlige initiativer til begrænsing af den sociale opsplitning på boligområdet, bl.a. fordi den også førte til social opsplitning i det øvrige samfund, herunder skoler og daginstitutioner, som var afgørende for den sociale integration.
Partiernes ordførere
Inge-Lene Ebdrup (V), Lotte Bundsgaard (S), Freddie H. Madsen (DF), Carina Christensen (KF), Morten Homann (SF), Elsebeth Gerner Nielsen (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Tove Videbæk (KD)