F 28 Hvad kan ministeren oplyse om regeringens planer om ændring af kulbrintebeskatningen m.v., herunder højere rørledningsafgift, indførelsen af C02-afgift, ændringer i selskabsbeskatningen, ændringer i eller indførelse af produktionsafgift, indførelse af beskatning af overnormal forrentning og afvikling eller nedsættelse af fradrag?

Til: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2002-03
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag til vedtagelse:

V 53. Af Keld Albrechtsen (EL), Svend Auken (S) og Morten Homann (SF).

Fremsat .................FF 4997
Bortfaldet .............. FF 5013

V 54. Af Kim Andersen (V), Aase D. Madsen (DF) og Helle Sjelle (KF).

Fremsat ............... FF 4998
Vedtaget ............... FF 5013

Fuld tekst:

V 53. Af Keld Albrechtsen (EL), Svend Auken (S) og Morten Homann (SF):

»Folketinget opfordrer regeringen til at gennemføre en juridisk bindende løsning, som kan sikre en højere beskatning af Nordsøenergien, og som træder i kraft den 1. januar 2004. Folketinget opfordrer regeringen til at fremlægge forslaget til løsning for Folketingets partier senest den 1. september 2003.«

V 54. Af Kim Andersen (V), Aase D. Madsen (DF) og Helle Sjelle (KF).

»Folketinget opfordrer regeringen til inden den 1. oktober 2003 i en redegørelse til Folketinget at fremlægge de muligheder, der er for - på en samfundsøkonomisk hensigtsmæssig og afbalanceret måde - at sikre, at staten får en større andel af værdieme i forbindelse med den nuværende og fremtidige udnyttelse af olie- og gasressourceme i Nordsøen.

Det forudsættes herunder, at der samtidig kan ske drøftelser med bevillingshaveme af de koncessioner, der udløber i 2012, med henblik på en mulig forlængelse.«

Afstemning:

V 54 vedtaget enstemmigt med 109 stemmer.

V 53 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Kim Andersen (V), Svend Auken (S), Aase D. Madsen (DF), Helle Sjelle (KF), Morten Homann (SF), Anders Samuelsen (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Mogens Nørgård (KrF)